Time-travelling Milkman: “Foodvalley provides opportunities for joint R&D programs”

“At Time-travelling Milkman we use knowledge from the past to produce dairy alternatives from the future. We are a B2B company producing and selling fat ingredients for sustainable and appetizing dairy alternatives. Our focus is on ingredients, extracted from sustainable sources such as sunflower, rapeseed and European soy that make plant-based cheese, yoghurts and spreads creamier. Our company is a spin-off from Wageningen University & Research and has been up and running for almost a year now.

We got to know Foodvalley via the StartLife Accelerate program for food and agritech start-ups. We were attracted by its strong focus on plant-based sustainability and the variety of large and small companies that make up the ecosystem.

Our company joined Foodvalley at the end of June 2020. We believe being a ‘partner’ will greatly extend our network and provide new opportunities for joint R&D programs, such as consumer-product trials involving our ingredients. We would also like to connect with customers interested in being the first to bring our products to market and equipment manufacturers in order to scale up production.

With Foodvalley as our springboard I am sure we will be perfectly placed to supply the growing plant-based market in Europe and, on the longer term, in North-America.”

Dimitris Karefyllakis
Founder of the Time-travelling Milkman company
www.timetravellingmilkman.com

time-travelling-milkman

 

Become a Foodvalley Member

Time-travelling Milkman is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the agrifood business and innovation network? Get connected!

Time-travelling Milkman: “Foodvalley biedt kansen voor gezamenlijke R&D-programma's”

“Bij Time-travelling Milkman vertalen we kennis uit het verleden naar zuivelalternatieven van de toekomst. Wij zijn een B2B-bedrijf dat vetingrediënten produceert en verkoopt om te verwerken in duurzame en smakelijke zuivelalternatieven. Onze focus ligt op componenten uit duurzame bronnen als zonnebloemen, koolzaad en Europese soja; stoffen die plantaardige kaas, yoghurt en spreads romiger maken. We zijn een spin-off van Wageningen University & Research en bestaan nu bijna een jaar.

We leerden Foodvalley kennen via het StartLife Accelerate-programma voor startups in food en agritech. De sterke focus op plantaardige duurzaamheid en de grote verscheidenheid aan bedrijven in het ecosysteem trokken ons erg aan. Daarom zijn we eind juni 2020 lid geworden.

We denken dat we via Foodvalley ons netwerk aanzienlijk uitbreiden en zien kansen voor gezamenlijke R&D-programma's, zoals consumententests met onze ingrediënten in eindproducten. We komen ook graag in contact met klanten die onze producten op de markt willen introduceren en machinebouwers die ons ondersteunen bij het opschalen van onze productie.

Met Foodvalley als springplank komen we in de ideale positie om in te spelen op de groeiende markt voor plant-based in Europa en, op langere termijn, in Noord-Amerika.”

Dimitris Karefyllakis
Oprichter van de Time-travelling Milkman company
www.timetravellingmilkman.com

time-travelling-milkman

 

Word Foodvalley Member

Time-travelling Milkman is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het agrifood business en innovatie netwerk? Word lid!