Sweegen: “Sweet taste solutions for reducing sugar in food and beverages”

“We are on a mission to reduce the sugar and artificial sweeteners in global diets. As obesity rates increase, so do the cases of cardiovascular diseases and diabetes. Partnering with our customers (global food and beverage manufacturers), we create zero-sugar products for iconic brands, by combining the best next-generation stevia sweeteners with our deep knowledge of flavor modulators and texturants.

Sweegen’s global footprint has expanded into Europe and we see the Netherlands, in particular, as an important anchor for our growth strategies. The country’s leadership in the food industry means many food companies have located there. By joining the Foodvalley ecosystem, we can connect to those companies and share our expertise in taste and sugar reduction. We believe this is valuable, as finding scalable, natural-sweetener ingredients and sugar reduction solutions is one of today’s biggest food challenges.

In parallel, Sweegen brings exciting developments to the region. Our new commercial-scale manufacturing facility will produce 3,000 metric tons of stevia sweeteners per year. Additionally, this facility will produce nutritional ingredients such as human milk oligosaccharides, lactoferrin and natural preservatives for the general health and wellness markets. This way we hope to offer practical support to other brands in the region, and we anticipate valuable collaborations with other Foodvalley members.”

Michael Halvorsen
Senior Director Business Development EMEA at Sweegen
www.sweegen.com

 

Become a Foodvalley Member

Sweegen is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the Foodvalley business and innovation network? Get connected!

Sweegen: “Oplossingen voor suikerreductie in voedingsmiddelen”

“Het is onze missie om wereldwijd de hoeveelheid suiker en kunstmatige zoetstoffen in voedsel en dranken verminderen. De toename in obesitas en gaat gepaard met een groeiend aantal gevallen van hart- en vaatziekten en diabetes. Vanuit die gedachte ontwikkelen we samen met onze klanten - multinationals in de voedingsmiddelenindustrie - suikervrije producten voor iconische merken. We zetten hiervoor de laatste generatie stevia-suikervervangers in, gekoppeld aan een diepgaande kennis van smaakstoffen en texturerende ingrediënten.

We richten ons op Europa voor verdere groei en zien Nederland daarbij als een belangrijk vertrekpunt. Vanwege dit land zijn positie als koploper in de voedingsmiddelenindustrie hebben veel bedrijven zich hier gevestigd. Door ons aan te sluiten bij Foodvalley leggen we contact met deze bedrijven en kunnen we onze kennis en expertise op het gebied van smaak en suikerreductie met hen delen. Dat lijkt ons waardevol, want het realiseren van schaalbare oplossingen met natuurlijke zoetstofingrediënten is een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Sweegen zorgt voor spannende ontwikkelingen in de regio. Zo gaat onze nieuwe commerciële productiefaciliteit jaarlijks 3.000 ton stevia-suikervervangers per jaar leveren. Daarnaast produceren we in de fabriek ook andere ingrediënten, zoals oligosachariden voor moedermelk, lactoferrine, en natuurlijke conserveermiddelen voor de health & wellness-industrie. Zo bieden we praktische ondersteuning aan bedrijven in de omgeving en zijn we goed voorbereid op een waardevolle samenwerking met andere Foodvalley-leden.”

Michael Halvorsen
Senior Director Business Development EMEA at Sweegen
www.sweegen.com

 

Word Foodvalley Member

Sweegen is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!

Confidental Infomation