SPX FLOW: “Staying close to the innovation roadmaps of our clients”

“SPX FLOW, headquartered in Charlotte, North Carolina (USA), is a world leader in sustainable solutions for the production and control of industrial and food and beverage processes. We specialize in rotating, actuating and hydraulic technologies, as well as automated process systems. Examples include the application of Ultra High Temperature (UHT), separation, mixing and drying in the production of dairy, plant-based food and beverages, protein concentrates and isolates.

I knew Foodvalley already from previous experience in which I worked together with researchers at the Wageningen University campus. R&D is critical to us and this convinced me that being part of the ecosystem would be valuable for SPX FLOW. It will facilitate us staying close to the innovation roadmaps of our customers, ensuring we provide them with the most effective and appropriate solutions. Joining Foodvalley, and its Protein Cluster initiative – which we did early September 2020, also allows us to gain a deeper understanding of exactly what our customers need.

We want to engage with potential customers in their R&D processes, and give extra exposure to our innovations. Plant-based is an emerging market for us and we are very curious about the directions it will take.”

Sarah Westergreen
R&D Engineer Processing, SPX FLOW
www.spxflow.com

 

Become a Foodvalley Member

SPX FLOW is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the Foodvalley business and innovation network? Get connected!

SPX FLOW: “We sluiten aan bij de innovatie-roadmaps van onze klanten”

“SPX FLOW, met een hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina (Verenigde Staten), is een wereldleider in duurzame oplossingen voor processen in de (voedingsmiddelen)industrie. We zijn gespecialiseerd in roterende, aandrijf- en hydraulische technieken, en in geautomatiseerde processystemen. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als Ultra High Temperature (UHT), scheiden, mengen en drogen bij de productie van zuivel, plantaardige voeding en dranken, en van eiwitconcentraten en -isolaten.

Ik ken Foodvalley al van vroeger, toen ik samenwerkte met onderzoekers op de campus van Wageningen University & Research. R&D is cruciaal voor ons en ik was er meteen van overtuigd dat SPX FLOW deel moest gaan uitmaken van hetzelfde ecosysteem. Daardoor wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker om aan te sluiten bij de innovatie-roadmaps van onze klanten en hen de beste oplossingen te bieden. Door ons aan te sluiten bij Foodvalley en The Protein Cluster - begin september 2020 zijn we lid geworden - krijgen we ook meer inzicht in waar klanten behoefte aan hebben.

We willen ons verdiepen in de R&D-processen van potentiële klanten, en extra exposure geven aan onze innovaties. Plantaardig is voor ons een opkomende markt en we zijn benieuwd naar welke kant het opgaat.”

Sarah Westergreen
R&D Engineer Processing, SPX FLOW
www.spxflow.com

 

Word Foodvalley Member

SPX FLOW is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!

Confidental Infomation