Volop kansen voor Nederlandse ondernemers in Japan

Japan was vorig jaar de snelst groeiende exportmarkt voor Nederlandse landbouwproducten. En met de Olympische zomerspelen 2020 in Tokio komen er nog meer zakelijke kansen voor ondernemers bij. Op naar Japan dus.

Japan is een stabiele en lucratieve markt voor Nederland. Japanse bedrijven zijn bereid hoge prijzen te betalen en tonen zich loyaal aan hun leverancier. Het duurt even voordat een contract getekend is, maar je bent dan wel verzekerd van een langdurige samenwerking, aldus Agroberichten Buitenland, een nieuws-site van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Landbouw moderniseren

Het Aziatische land wil zijn landbouwsector moderniseren en stelt hier voor ruimhartige subsidies beschikbaar. Vooral in de tuinbouw en veehouderijsector wordt volop geïnvesteerd. Daarmee liggen er volop kansen voor Nederland, dat internationaal juist in agrifood voorop loopt.

Nederland is op dit moment de 22e agro-exporteur naar Japan (5e binnen de EU en lijkt bezig met een inhaalslag. Vorig jaar groeide de agro-export naar dit land met maar liefst 20% naar € 893 miljoen: een record.

Link naar nieuwssite ministerie:

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/landeninformatie/japan/nieuws/2019/07/17/stijgers-dalers-van-de-nederlandse-agro-export-naar-japan-in-2018

Confidental Infomation