Orbisk: “We’re expecting explosive growth”

“Reducing food waste using smart technology. That is Orbisk's raison d'être. The mission for which we have developed a fully automatic, user-friendly, waste monitor that enables catering establishments to reduce waste by up to 70%. The system uses an AI-driven camera to recognize not only which products are being thrown away, but the crucial detail: the volumes, the times of the day and which days of the week. This points directly to where improvements can be made. Supply and purchasing, for example, or menu composition.

Orbisk, founded in 2018 as a one-man business, blossomed in the summer of 2019: now there are 15 of us. We were one of the first to participate in the StartLife acceleration Program and, not long ago, committed to ScaleUpNation, an initiative supported by Foodvalley. This automatically made us a member of the Foodvalley international ecosystem. We see this network as fundamental to further expansion, especially internationally. It offers contact with potential customers and partners: research organizations such as Wageningen University & Research, global food companies and a host of relevant businesses.

I look forward to making new contacts, and increasing Orbisk’s visibility, during the mid-October Foodvalley Summits.”

Olaf van Veen
Co-founder and CEO Orbisk
www.orbisk.com

 

Become a Foodvalley Member

Orbisk is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the Foodvalley business and innovation network? Get connected!

Orbisk: “We verwachten explosieve groei”

“Voedselverspilling verminderen met inzet van slimme technologie. Dat is de missie van Orbisk. We hebben een volledig automatische, gebruiksvriendelijk verspillingsmonitor ontwikkeld die horecagelegenheden in staat stelt verspilling tot wel 70% te reduceren. Het systeem heeft een camera met ingebouwde artificial intelligence die herkent welke producten worden weggegooid, hoeveel, op welke momenten van de dag en op welke dagen van de week. Zo wordt inzichtelijk waar verbeterpunten liggen in bijvoorbeeld bevoorrading, inkoop of samenstelling van het menu.

Orbisk bestaat pas sinds 2018 en is vanaf de zomer van 2019 hard aan het groeien; we zijn nu al met 15 man. We waren in 2018 een van de eerste deelnemers aan het StartLife acceleration programma en doen sinds kort mee aan ScaleUpNation, een initiatief ondersteund door Foodvalley. We zijn hierdoor automatisch lid geworden van dit internationale ecosysteem. Fijn, want Foodvalley is voor ons een relevant netwerk, met potentiële partners en klanten waarmee we internationaal kunnen uitbreiden. Partijen als Wageningen University & Research bijvoorbeeld, maar ook groothandels en voedingsmiddelenbedrijven.

Ik kijk ernaar uit om tijdens de Foodvalley Summits half oktober nieuwe contacten op te doen en de zichtbaarheid van ons bedrijf te vergroten.”

Olaf van Veen, medeoprichter en CEO Orbisk
www.orbisk.com

 

Word Foodvalley Member

Orbisk is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!