Nisco: “Sharing all we know about pea protein”

“Peas are a sustainable, efficient crop, combining great nutritional composition with high functionality and good taste. Good reason for Nisco to make peas their specialty. Nisco are developing and producing high-quality, both clean-label and protein enrichment solutions for a broad range of applications, including meat and dairy analogues, bakery and sports nutrition.

A colleague in my network, back home in Denmark, told me about the Protein Cluster, an initiative of Foodvalley NL. He was convinced that Nisco would definitely benefit from being part of this ecosystem. I immediately followed up his idea and, this summer, we became a member.

We have learned a lot about pea protein and are motivated to share what we know with other Foodvalley members. In exchange we need to learn more about the global sustainable protein market and needs. We hope the membership will also bring us new B2B customers: global companies specializing in in meat replacement, dairy, bakery and snacks.

We are expecting huge growth in the next few years, especially in meat and dairy analogues. Therefore we have invested in a new extrusion line, tripling our production capacity in Europe by the end of 2020. Within a few months we will be opening into North-America. I am sure our Foodvalley membership will be incredibly valuable in realizing our ambitions.”

Helle Nedergaard
CEO Nisco
www.nisco.dk

 

Become a Foodvalley Member

Nisco is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the Foodvalley business and innovation network? Get connected!

Nisco: “We delen onze kennis over erwteneiwit graag met andere leden”

“Erwten zijn duurzaam en efficiënt te telen. Ze hebben niet alleen een hoge voedingswaarde en functionaliteit, maar ook een goede smaak. Reden voor Nisco om zich in dit gewas te specialiseren. We ontwikkelen en produceren hoogwaardige, clean-label- en eiwitverrijkingsoplossingen voor allerlei toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan vlees- en zuivelanalogen, maar ook aan bakkerijproducten en sportvoeding.

Een collega in mijn netwerk, thuis in Denemarken, vertelde me over de Protein Cluster, een initiatief van Foodvalley NL. Hij dacht dat het voor Nisco waardevol zou zijn om deel uit te maken van dit ecosysteem. Ik heb zijn advies opgevolgd: deze zomer zijn we lid geworden.

We hebben veel kennis in huis over erwteneiwit en delen die graag met andere Foodvalley-leden. Andersom leren we zelf graag meer over de wereldwijde duurzame eiwitmarkt en -behoeften van bedrijven en consumenten. We hopen dat het lidmaatschap ons nieuwe B2B-klanten gaat opleveren: internationale bedrijven gespecialiseerd in vleesvervangers, zuivel, bakkerijproducten en snacks.

We verwachten de komende jaren een enorme groei, vooral in vlees- en zuivelanalogen. Daarom hebben we geïnvesteerd in een nieuwe extrusielijn, waarmee we onze productiecapaciteit in Europa tegen eind 2020 verdrievoudigd hebben. Binnen enkele maanden gaan we ook in Noord-Amerika de markt op. Ik ben ervan overtuigd dat ons Foodvalley-lidmaatschap ons gaat helpen bij het realiseren van deze ambities.”

Helle Nedergaard
CEO Nisco
www.nisco.dk

 

Word Foodvalley Member

Nisco is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!

Confidental Infomation