Natulatte: ''We want to stay at the forefront of developments in vegetable protein''

“Natulatte B.V., founded in 2018, makes vegan toppings, creamers and lattes for every coffee or tea moment. We started with powdered oat milk for cappuccinos and white coffees, and are now busy with vegan chocolate latte, matcha latte, chai latte and red velvet latte. The toppings and lattes are for use in coffee machines. Our products will also be on the market in sachets for use at home, work or on the road. The packaging is 100% biodegradable.

Our business is really gathering speed. We have partnered with a supplier of coffee machines with whom we developed the world's first ‘vegan’ coffee machine.

Via East Netherlands Development Agency (Oost NL) we heard about Foodvalley NL and The Protein Cluster. It sounded so interesting that we joined.

Via our Foodvalley membership we expect to stay at the forefront of developments in the market, in new sources of vegetable protein and new production techniques. We also hope to find new partners via the network. For example, suppliers of locally produced vegetable ingredients, parties who want to offer our products, and packaging suppliers who share our vision for a zero waste economy.”

Astrid van Santen
Founder Natulatte
www.natulatte.nl

Natulatte: ''We willen op de hoogte blijven van ontwikkelingen in plantaardige eiwitbronnen''

“Natulatte, opgericht in 2018, maakt vegan toppings, creamers en lattes voor ieder zijn koffie- of theemoment. We zijn begonnen met havermelk in poedervorm voor in de cappuccino of koffie met melk, en zijn nu druk bezig met vegan choco latte, matcha latte, chai latte en red velvet latte. De toppings en lattes zijn verkrijgbaar voor direct gebruik in koffieautomaten. Daarnaast komt alles op de markt in sachets voor thuis, op het werk of onderweg. De verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.De trein gaat steeds sneller rijden. Zo zijn we een partnership gestart met een leverancier van koffieautomaten; samen met hen hebben we de eerste vegan koffiemachine ter wereld ontwikkeld.

Via Oost NL hoorden we over Foodvalley NL en The Protein Cluster. Dat klonk zo interessant, dat we in december 2019 lid zijn geworden.

We verwachten dat we via Foodvalley veel kennis opdoen over marktontwikkelingen, nieuwe plantaardige eiwitbronnen en productietechnieken. We hopen in dit netwerk ook nieuwe partners te vinden. Leveranciers van lokaal geproduceerde plantaardige ingrediënten bijvoorbeeld, partijen die onze producten willen aanbieden en verpakkingsleveranciers die meedenken over nieuwe oplossingen voor zero waste.”

Astrid van Santen
Oprichter van Natulatte
www.natulatte.nl

Confidental Infomation