Innoso: “We want to expand, in the Netherlands and abroad”

“Healthy, simple and tasty. With this in mind, Innoso have been making vegetable-based dairy products – mainly probiotic, high-protein cheese based on fermented cashew nuts – for ten years. We currently have four varieties on the market, under the Fervena brand, and a factory, De Transitiehoeve (The Transition Farm) near The Hague. We are also a partner in RISE-WELL, a consortium of twelve universities and companies investigating how to improve wellbeing in the elderly.

We want to grow our business: increase production volumes, add new products of local origin, and innovative production equipment. This is one of the reasons we joined Foodvalley, in June 2020. Being a part of this network will help us stay up to date with the latest developments in vegetable proteins and broaden our network. Membership will also give us access to the Foodvalley Accelerator and other programs that guide start-ups and scale-ups as they grow.

If all goes to plan, in three years' time we will be a leading producer of high-protein, vegetable-based, quality cheese, with products on sale in the Netherlands and other European countries. It would be great if we could work together with other members of Foodvalley, particularly with companies that, like us, are interested in new technology for the production of vegetable products, with local raw materials and attention to circular business models.”

Venetka Agayn
Innoso
www.fervena.com

 

Become a Foodvalley Member

Innoso is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the agrifood business and innovation network? Get connected!

Innoso: “We willen groeien, in Nederland en daarbuiten”

“Gezond, eenvoudig en lekker. Vanuit die gedachte maken we bij Innoso al tien jaar plantaardige zuivel, vooral probiotische, eiwitrijke kaas op basis van gefermenteerde cashewnoten. We hebben op dit moment vier varianten, op de markt onder de merknaam Fervena, en een fabriek (De Transitiehoeve) in de buurt van Den Haag. We zijn ook partner in RISE-WELL, een consortium van twaalf universiteiten en bedrijven die onderzoeken hoe het welzijn van ouderen verbeterd kan worden.

We willen ons bedrijf laten groeien, met hogere productievolumes, nieuwe producten van lokale origine en innovatieve productieapparatuur. Daarom zijn we in juni 2020 lid geworden van Foodvalley. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond plantaardig eiwit en verbreden we ons netwerk. Via het lidmaatschap krijgen we ook toegang tot de Foodvalley Accelerator en andere programma’s die start-ups en scale-ups begeleiden naar groei.

Als het aan ons ligt, zijn we over drie jaar een leidende producent van eiwitrijke, plantaardige kwaliteitskaas, met producten verkrijgbaar in Nederland en andere Europese landen. Het zou mooi zijn als we kunnen samenwerken met andere leden van Foodvalley. Bedrijven die net als wij geïnteresseerd zijn in nieuwe technologie voor de productie van plantaardige producten, met lokale grondstoffen en aandacht voor circulaire business-modellen.”

Venetka Agayn
Innoso
www.fervena.com

 

Word Foodvalley Member

Innoso is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het agrifood business en innovatie netwerk? Word lid!