GreenFood50 acquires Dutch Quinoa Group activities from The Quinoa Company

GreenFood50 and The Quinoa Company announce today that they have reached an agreement for the transfer of the Dutch Quinoa Group activities to GreenFood50 as from January 1, 2020. This transfer includes the cultivation, production and sales activities of the former Dutch Quinoa Group. The B2B sales activities include a range of basic quinoa ingredients in bulk packaging. In the Dutch food service and retail markets these products are sold under the Lola® brand.

Marc Arts, CEO of GreenFood50 commented: “With the acquisition of the Dutch Quinoa Group activities we will further strengthen our market leadership in innovative quinoa ingredients. This will also increase the impact of our efforts to make the food system more sustainable. The combination of the quinoa activities enables us to meet the growing needs of our customers for high quality plant-based ingredients.”

Thomas Hufener, CEO of The Quinoa Company said: “The transfer of the local Dutch Quinoa Group activities to GreenFood50 enables us to focus on our world class quinoa breeding program in partnership with Wageningen Plant Research and to accelerate our global licensing activities. Our ambition is to make quinoa a global staple crop by delivering innovations in genetics and seed technology that enable large-scale and profitable cultivation of quinoa everywhere in the world.”

The Quinoa Company

GreenFood50 in Wageningen is market leader in innovative quinoa ingredients for tasty, sustainable, affordable & healthy food for a growing world population. These quinoa ingredients such as native Protein Rich Quinoa Flour and Quinoa Starch are produced from locally cultivated quinoa seeds with proprietary production technology. The main food applications for these ingredients are plant-based products, sports & active nutrition, infant nutrition, bakery, confectionary & gluten free products.

The Quinoa Company has an exclusive partnership with Wageningen University and Research, the world’s leading agriculture university and a pioneer in quinoa breeding with 30 years of experience. Using state-of-the-art molecular and breeding technology, The Quinoa Company aims to discover the untapped potential of quinoa for higher yield, agronomic resilience and nutritional quality.

Contact

For more information contact:

GreenFood50 neemt de Dutch Quinoa Group activiteiten over van The Quinoa Company

GreenFood50 en The Quinoa Company kondigen vandaag aan dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overdracht van de Dutch Quinoa Group activiteiten aan GreenFood50 vanaf 1 januari. Deze overdracht omvat de teelt, productie en verkoopactiviteiten van de voormalige Dutch Quinoa Group. De verkoopactiviteiten omvatten een portfolio van basis quinoa ingrediënten in bulk verpakking voor de voedingsindustrie. In de Nederlandse food service en retail markt worden deze producten verkocht onder het Lola® merk.

Marc Arts, CEO van GreenFood50 lichtte toe: “Met de acquisitie van de Dutch Quinoa Group activiteiten versterken we onze positie als marktleider in innovatieve quinoa ingrediënten. Hiermee vergroten we ook de impact van onze inspanningen om het voedingssysteem te verduurzamen. Door het samenvoegen van de quinoa activiteiten, kunnen we onze klanten nog beter voorzien in hun snel groeiende behoefte aan kwalitatief hoogwaardige plantaardige grondstoffen.”

Thomas Hufener, CEO van The Quinoa Company zei: “Door de overdracht van de lokale Dutch Quinoa Group activiteiten aan GreenFood50 kunnen we ons focussen op het quinoa veredelingsprogramma in samenwerking met Wageningen Plant Research en het versnellen van onze wereldwijde licentie activiteiten. Het is onze ambitie om van quinoa wereldwijd een stapelgewas te maken door hoogwaardige innovaties in genetica en zaadtechnologie die het mogelijk maken om quinoa grootschalig en winstgevend te telen overal in de wereld.”

The Quinoa Company

GreenFood50 in Wageningen is marktleider in innovatieve quinoa ingrediënten voor smaakvolle, duurzame, betaalbare en gezonde voeding voor een groeiende bevolking. Deze quinoa ingrediënten zoals proteïnerijk quinoa meel en quinoa zetmeel worden met eigen productie technologie gemaakt van lokaal geteelde quinoa zaden. De belangrijkste toepassingen zijn plantaardige producten, sportvoeding, babyvoeding, bakkerij, snack en glutenvrije producten. Deze ingrediënten worden sinds 2014 gebruikt bij het Olympische trainingscentrum op Papendal.

The Quinoa Company heeft een exclusieve samenwerking met Wageningen University and Research, de wereldwijd leidende landbouw Universiteit en tevens pionier in quinoa verdeling met 30 jaar ervaring. Door middel van de allernieuwste moleculaire- en veredelingstechnologie streeft The Quinoa Company ernaar het potentieel van quinoa beter te benutten met als resultaat hogere opbrengsten, meer agronomische veerkracht en hogere voedingskwaliteit.

Contact

Confidental Infomation