Foodvalley Summit the Protein Plan(et): toegankelijk voor groot én klein

 

De Foodvalley Summit the Protein Plan(et) op 17 oktober 2019 in Wageningen zet in op een breed publiek. Want de ‘protein puzzle’ kan alleen worden opgelost als starters, scale-ups, multinationals, overheden, NGO’s en onderwijsinstanties nauw met elkaar samenwerken. De toegangsprijs blijft daarom ook dit jaar 95 euro excl. BTW.

Game-changers

De transitie naar een meer plantaardig voedselpatroon is even urgent als actueel, getuige het grote aantal congressen, symposia en themasessies overal ter wereld. “Voor veel evenementen betaal je algauw de hoofdprijs”, zegt Jeroen Willemsen, organisator van de Foodvalley Summit The Protein Plan(et). Foodvalley houdt haar bijeenkomst met een prijs onder de 100 euro laagdrempelig. “Zo is de summit toegankelijk voor bijvoorbeeld starters, studenten, NGO’s en ZZP’ers. Het zijn juist deze partijen, niet zelden de échte game-changers, die met revolutionaire ideeën, producten, diensten en concepten de eiwittransitie in een stroomversnelling brengen.”

Van veredelaar tot retailer

De Foodvalley Summit, een initiatief van Foodvalley NL in samenwerking met Wageningen University & Research, KeyGene en The Protein Cluster, biedt een programma rond drie thema’s: The bigger picture, The consumer perspective en Growing, breeding, soil. De bezoeker krijgt een holistische kijk op de eiwittransitie, met aandacht voor de stand van de transitie en de nationale en internationale uitdagingen.

Ook het realiseren van gedragsverandering bij de consument en de duurzame, lokale teelt van eiwitrijke gewassen krijgen volop aandacht. Er zijn zowel langere lezingen als korte pitches, met veel ruimte voor discussie en informele ontmoetingen “De thema’s worden vanuit verschillende invalshoeken belicht, van veredelaar tot retailer. Deelnemers kunnen hierbij leren van elkaars best practices. Van starters zoals Jack Bean, Dutch DNA, GrainGain en Fumi Ingredients, tot grote organisaties zoals McDonalds, Nutreco, Wageningen-UR en Agrifirm, ze zijn allemaal van de partij. Ook dat maakt deze summit uniek”, aldus Willemsen.

Ook de (student-)winnaars van de Wageningen-UR Rethink-protein Challenge van Wageningen University & Research delen hun ideeën tijdens The Protein Plan(et) Summit op 17 oktober in Wageningen. Foto: Guy Ackermans.

Meer informatie & aanmelden

Foodvalley Summit

Confidental Infomation