Ekomenu: “Together we make the healthy choice the easy choice”

“Ekomenu makes eating tasty and responsible food easy. Our customers can choose from 25 recipes every week – 100% organic, half vegetarian or completely plant-based – that match 13 different lifestyles. They can adjust the quantities per dish and replace ingredients they are allergic to. The groceries needed to make these recipes are delivered as a meal box or can be picked up at a store. We work with flexible subscriptions where we also offer free diet advice. Since our founding in 2016, we have grown rapidly; we are now the largest provider of personalized food-for-health menus in the Netherlands and Belgium, and we are expanding further.

I have been familiar with Foodvalley NL for years. Their vision and mission appeal to me. Like us, they emphasize that the healthy choice must be made easy, and they encourage collaboration between different parties in the chain. That was reason enough to join this ecosystem at the beginning of 2021.

As a Foodvalley member, we want to gain inspiration about how, as an entrepreneur, we can respond in smarter ways to the personalization of food – using technology and data, and fresh and unprocessed products as much as possible. We also hope to gain partners through this ecosystem, not only suppliers, but also parties who want to organize online food challenges for customers or employees together with us.”

Jack Stroeken, founder of Ekomenu
www.ekomenu.nl | www.voeljelekker.nl

Become a Foodvalley Member

Ekomenu is a Foodvalley Member. Also interested? All organizations, from start-up to multinational, are welcome to become members. Are you ready to be an innovator within the Foodvalley ecosystem, forging new partnerships? Join us!

Ekomenu: “Samen maken we de gezonde keuze de gemakkelijke keuze”

“Ekomenu maakt lekker en verantwoord eten makkelijk. Consumenten kunnen bij ons wekelijks kiezen uit 25 recepten - 100% biologisch, en de helft vegetarisch of helemaal plantaardig - die aansluiten bij 13 verschillende leefstijlen. Per gerecht kunnen ze de hoeveelheden aanpassen, en ingrediënten waar ze allergisch voor zijn vervangen. De boodschappen die nodig zijn om deze recepten te maken, worden als maaltijdbox thuisbezorgd, of zijn af te halen bij een winkel. We werken met flexibele abonnementen waarbij we ook gratis dieetadvies aanbieden. Sinds onze oprichting in 2016 zijn we hard gegroeid; we zijn inmiddels de grootste aanbieder van gepersonaliseerde food for health-menu’s in Nederland en België, en verder aan het uitbreiden.

De naam Foodvalley NL kende ik al uit het verleden. Hun visie en missie spreken me aan. Ze benadrukken net als wij dat de gezonde keuze gemakkelijk gemaakt moet worden, en stimuleren samenwerking tussen verschillende partijen in de keten. Reden om ons begin 2021 aan te sluiten bij dit ecosysteem.

Als Foodvalley lid willen we inspiratie opdoen over hoe je als ondernemer nog slimmer kunt inspelen op personalisering van voeding; gebruik makend van technologie en data, en zoveel mogelijk vers en onbewerkt. Als het aan ons ligt, krijgen we er via dit ecosysteem ook partners bij. Toeleveranciers, maar ook partijen die samen met ons online food challenges willen organiseren voor klanten of medewerkers.”

Jack Stroeken, oprichter van Ekomenu
www.ekomenu.nl | www.voeljelekker.nl

Word Foodvalley Member

Ekomenu is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!

Confidental Infomation