Eatch: “Via Foodvalley we’re meeting great knowledge partners”

“Every day you think of what you’d like to eat, go to the supermarket, and stand for half an hour in a hot kitchen cooking. And still there’s the dishes. "Could it be otherwise?" Bob van de Worp, Boris van Hofslot and I were wondering. A delivered pizza and a ready-made meal from the supermarket are cheap, but not healthy enough to eat every day. A salad meal, from that new hip place, ticks all the boxes, but is just too expensive.

That's how we came up with the idea of an automated kitchen. Via an App, customers order a healthy, affordable meal, which is then freshly-prepared to their personal preferences: extra vegetables perhaps, or a vegan meat substitute, and all in custom portion sizes. The customer picks up the meal when it suits them.

Together with Top BV we’ve been further developing the concept, designing a small-scale prototype that we're testing right now. The insights we gain are being applied, in real-time, to the design of our first large-scale pilot kitchen, which will have a capacity of 140 meals per hour selected from 40-50 ingredients.

Through Foodvalley we’re increasing our visibility and easily making contact with valuable knowledge partners. People and companies who know a great deal about ingredients and recipes, hygienic design and personalised nutritional advice. We’re confident this will also be the way we’ll find locations to install our machines, such as work canteens, hospitals and train stations.”

Jelle Sijm
Co-founder Eatch
www.eatch.me

 

Become a Foodvalley Member

Eatch is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the agrifood business and innovation network? Get connected!

Eatch: “Via Foodvalley vinden we waardevolle kennispartners”

“Elke dag bedenken wat je wilt eten, naar de supermarkt, een half uur in de keuken staan en dan nog afwassen. ‘Kan dat niet anders?’, vroegen Bob van de Worp, Boris van Hofslot en ik ons af. Een bezorgpizza en een kant-en-klaarmaaltijd uit de supermarkt zijn goedkoop, maar te ongezond voor elke dag. En een maaltijdsalade van een hippe salad bar is gezond, maar te duur.

Zo kwamen we op het idee van de geautomatiseerde keuken: klanten bestellen via een App een gezonde, betaalbare maaltijd en laten deze vers en op maat bereiden; bijvoorbeeld met extra groente, een vegetarisch alternatief voor vlees en aangepaste portiegroottes. De maaltijd halen ze af op een tijdstip dat ze uitkomt.

Samen met Top BV werken we het concept verder uit. We hebben een kleinschalig prototype ontworpen dat we nu aan het testen zijn. De inzichten die we opdoen, passen we toe op het ontwerp van onze eerste grootschalige pilot-keuken, met een capaciteit van 140 maaltijden per uur en 40-50 ingrediënten.

Via Foodvalley vergroten we onze zichtbaarheid en komen we gemakkelijk in contact met waardevolle kennispartners; partijen die veel weten over ingrediënten en recepturen, hygiënisch ontwerp en gepersonaliseerd voedingsadvies. Misschien vinden we zo ook locaties waar we straks onze machines kunnen neerzetten, zoals kantines, ziekenhuizen en treinstations.”

Jelle Sijm
Medeoprichter van Eatch
www.eatch.me

 

Word Foodvalley Member

Eatch is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het agrifood business en innovatie netwerk? Word lid!