De Nieuwe Melkboer: “We're going for vegetable ‘dairy’ with locally-grown protein”

“Our family has been making milk for generations; we respect that tradition but, at the same time, we like to be at the forefront of the latest developments. In 2016, we decided to target vegetable ‘milk’ from sustainable, locally-grown crops. Soy seemed like a good candidate, because soy contains a lot of protein and the available varieties are doing better and better in the Dutch climate. We are already growing our own soy and have transformed our harvest into a beautiful product. And since November 2020 our soy drink, the very first from Dutch soil, has been available in stores.

We were curious how the outside world would receive our ideas. That's why we took part in the Foodvalley Champions 2020 competition, in the Protein Transition category. And we won, bringing us lots of benefits. First the extra publicity is very welcome; second we get to make a video about our winning innovation that we can use for all kinds of promotional purposes and, third, we get one year free membership of Foodvalley NL.

All this is going to increase our visibility with parties who - like us - want to grow vegetable ‘dairy’ with home-grown proteins.”

Bart Grobben
One of the founders of De Nieuwe Melkboer
www.nieuwemelkboer.nl

 

Become a Foodvalley Member

De Nieuwe Melkboer is a Foodvalley Member. Also interested in becoming a Foodvalley Member and being part of the Foodvalley business and innovation network? Get connected!

De Nieuwe Melkboer: “We gaan voor plantaardige zuivel met eiwitten uit lokale gewassen”

“Melk maken doen we in onze familie al generaties lang, maar als opvolgers spelen we wel graag in op de laatste ontwikkelingen. In 2016 besloten we te gaan voor plantaardige melk van duurzame, lokaal geteelde gewassen. Soja leek ons een goede kandidaat, omdat soja veel eiwit bevat bevat en de verkrijgbare rassen steeds beter gedijen in het Nederlandse klimaat. Inmiddels telen we onze eigen soja en hebben we de oogst omgetoverd tot een mooi product. En sinds november 2020 is onze sojadrink, de allereerste van Nederlandse bodem, in de winkel verkrijgbaar.

We waren nieuwsgierig hoe de buitenwereld onze ideeën zou ontvangen. Daarom hebben we meegedaan aan de Foodvalley Champions 2020 in de categorie Eiwittransitie, en die hebben we nog gewonnen ook. Het heeft ons al heel wat extra publiciteit opgeleverd. We gaan een video opnemen over onze winnende innovatie die we voor allerlei promotie-doeleinden kunnen gebruiken. En we kunnen rekenen op een jaar lang gratis lidmaatschap van Foodvalley NL.

Dit alles gaat ons helpen om nog meer samen te werken met partijen die – net als wij – plantaardige zuivel met eiwitten uit lokaal geteelde gewassen groot willen maken.”

Bart Grobben
Een van de oprichters van De Nieuwe Melkboer
www.nieuwemelkboer.nl

 

Word Foodvalley Member

De Nieuwe Melkboer is een Foodvalley Member. Ook geïnteresseerd om een Foodvalley Member te worden en deel uit te maken van het Foodvalley business en innovatie netwerk? Word lid!

Confidental Infomation