Food Future Event 2020

The consumers wishlist anno 2020 is neverending and the foodretails' requirements package enormous. Can a product be healthy, sustainable, tasty, affordable, nutricious, transparant, clean label, plant-based, organic, free from palm oil, have a long shelflife, free from allergens, free from emmission, plastic-free, sugar free, low in sodium, gluten free, vega(n), ethically responsible, have integrity, full of fibers, minimally processed, traceable and food safe all at the same time?

Has introducing a new product that meets all requirements to the market become impossible? Is it possible to meet at least a few of these criteria with one product? Which dillema's come developers across, which quality and food safety issues come up and how are they dealing with all this? The Food Future Event by VMT will give you an update in just one day on 10 September 2020.

Het wensenlijstje van de consument anno 2020 is oneindig en het eisenpakket van de foodretail kolossaal. Kan een product gezond, duurzaam, lekker, betaalbaar, voedzaam, transparant, clean label, plantaardig, biologisch, palmolievrij, lang houdbaar, allergeenvrij, emissievrij, plasticvrij, suikervrij, laag in zout, glutenvrij, vega(n), ethisch verantwoord, integer, vezelrijk, minimaal bewerkt, traceerbaar en voedselveilig tegelijk zijn?

Is het op de markt brengen van een nieuw product dat aan alle eisen voldoet welhaast onmogelijk geworden? Is het mogelijk om op zijn minst een aantal van de criteria en wensen in één product te verenigen? Welke dilemma’s komen ontwikkelaars tegen, welke kwaliteits- en voedselveiligheidsissues duiken op en hoe gaan zij hiermee om? Het Food Future Event van VMT op 10 september 2020 geeft u in één dag een update.

Programma