E-commerce food in Duitsland: Boodschappen doen per muisklik

Op 18 maart 2021 (onder voorbehoud) organiseert het GO4EXPORT-programma, onderdeel van Oost NL, een webinar over de online verkoop van levensmiddelen in Duitsland.

 

Kennis van de Duitse markt is van belang bij de ontwikkeling en export van levensmiddelen naar Duitsland. De online verkoop van levensmiddelen kreeg in Duitsland een boost in de coronacrisis. Hoe gaan Duitse supermarkten hiermee om? Welke online-kanalen zijn populair? Hoe verandert het nieuwe online-winkelaanbod het gedrag en de verwachtingen van klanten? Schept dit nieuwe uitdagingen voor Nederlandse fabrikanten en leveranciers? Welke online-platforms bestaan er in het b2b-circuit en hoe kunnen NL (startende) leveranciers hiervan optimaal profiteren.

De Duitse minister van Landbouw, Julia Glöckner, plant strengere wettelijke eisen voor online foodleveranciers in Duitsland, o.a. moeten zij zelf onveilige producten uit hun aanbod verwijderen. Experts uit Nederland en Duitsland staan u live te woord en informeren u over trends en tradities in Duitsland. U kunt direct reageren en uw vragen stellen. Presentaties worden na afloop toegestuurd.

 

Als sprekers o.a.

  • Over Duits (online) foodlandschap, drs Jochem Wolthuis, Agrofoodmakelaar Duitsland namens Oost NL
  • Over juridisch/fiscale aspecten van (food) webshop in Duitsland zoals o.a. certificering, registratie bij een instantie, productbeschrijving, taal, duurzaamheid, retours etc. Dr. Romy Latka en Stephan van Dülmen van Strick Rechtsanwälte & Steuerberater
  • en anderen

De voertaal van het webinar is Nederlands en Duits.

 

Voucher

 

Er kunnen speciale E-commerce Vouchers via GO4EXPORT worden aangevraagd.

Confidental Infomation